Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

9237 iedzīvotāju kopējais parāds valstij – 700 000 eiro

Parādnieki drīz saņems VID informatīvo vēstuli!

Kopējā summa, kas 9273 iedzīvotājiem būs jāatmaksā valstij, būs 700 000 eiro jeb vidēji 75 eiro vienam iedzīvotājam.

VID vadītāja Ieva Jaunzeme informēja, ka jau no šodienas, 5. marta, tie nodokļu maksātāji, kuri pirmie paspēja iesniegt aizvadītā gada ienākumu deklarācijas, savos kontos sāks saņemt pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) daļu. Tikmēr citiem būs jādomā, kā valstij atmaksāt nodokļu parādu.

9273 cilvēkiem budžetā kopumā būs jāatmaksā 700 000 eiro liels nodokļa parāds, liecina dati par līdz šim izvērtētajām ienākumu deklarācijām. Kādas summas vairumā gadījumu atmaksājamas valsts budžetā, to VID vēl nav apkopojis.

Jaunzeme LTV skaidro, ka gadījumi, kad cilvēki, konstatējot, ka viņiem ir parāds, nolemj deklarāciju neiesniegt nav risinājums, jo šī mēneša beigās visi, kam ir izveidojusies starpība, saņems VID informatīvo vēstuli. Lai arī dienests pēdējā laikā saņēmis daudzus pārmetumus, viņa neuzskata, ka nodokļu maksātāji iepriekš būtu informēti par maz.

Ņemot vērā parādu apjomu, valdība ir iesniegusi Saeimā papildinājumus, grozījumus, kas paredz, ka šīs nodokļu saistības varēs pildīt līdz 2020. gada decembrim, vai arī, iesniedzot 2019. gada deklarāciju par ienākumiem, šo summu iespējams pat būtu norakstīt.

Zināms, ka Valsts ieņēmumu dienestā (VID) š.g. 1.martā līdz plkst. 16.00 kopā iesniegtas 66 498 gada ienākumu deklarācijas, kas ir lielākais skaitlis pēdējos gados. Arvien vairāk iedzīvotāju to izvēlas darīt elektroniski un līdz plkst.16.00 VID elektroniskajā deklarēšanas sistēmā (EDS) saņemtas 65 673 deklarācijas, taču klātienē, Rīgas klientu apkalpošanas nodaļā, pieņemtas 825 deklarācijas.

Foto: Pixabay


2,012 skatījumi

Un Tavas domas par šo?