Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Tauta neatbalsta ieceri par nepilsoņa statusa piešķiršanas izbeigšanu bērniem

Vai Valsts prezidens ar savu lēmumu apdraud Latvijas neatkarību?

Neraugoties uz Nacionālās apvienības uzlikto veto, Valsts prezidents Raimonds Vējonis iesniedzis Saeimā likumprojektu “Par nepilsoņa statusa piešķiršanas izbeigšanu bērniem”. Tas paredz izbeigt piešķirt nepilsoņa statusu pēc 2018. gada 1. jūnija dzimušiem nepilsoņu bērniem un atzīt viņus par Latvijas pilsoņiem, ja vien bērna vecāki nav vienojušies par citas valsts pilsonības piešķiršanu bērnam un bērns nav citas valsts pilsonis.

Likumprojekta anotācijā Valsts prezidents norāda, ka likumprojekta pieņemšana veicinās saliedētas un uz Latvijas tautas kopīgajām vērtībām balstītas Latvijas sabiedrības turpmāku attīstību. “Latvija ir demokrātiska un mūsdienīga Eiropas valsts, un ir jāpieliek visas pūles, lai turpinātu Latvijas valsti attīstīt un stiprināt. Latvijas izglītības sistēma spēj sagatavot un audzināt krietnus, godprātīgus un atbildīgus cilvēkus, kas ir Latvijas patrioti un kam ir stingra piederība Latvijas Republikai,” uzsver Raimonds Vējonis.

Šis likumprojekts politisko spēku vidū nav saņēmis gaidīto atsaucību un koalīcija vienojusies neatbalstīt šo ieceri, kas liek domāt, ka šeit galvenais vilcējspēks būs partija “Saskaņa”. Atbalstu izteicies arī “Vienotības” “četrinieks”.

Prezidenta ieceri neatbalsta arī sabiedrība. Vai tiešām mūsu valstī tiks audzināti “latvieši”, kas tāpat nevienu vārdu nezinās latviski?


1,361 skatījumi

Un Tavas domas par šo?