Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Lembergs: Kristovskis izdara rupju spiedienu un izsaka draudus tiesībsargājošām iestādēm

Vai Kristovskis gatavojas braukt pēc jaunām sankcijām?

Ventspils opozīcijas deputāts Ģirts Valdis Kristovskis draud Latvijas valstij un tiesībsargājošām iestādēm, ka tās neesot izdarījušas pareizos secinājumus, žurnālistiem norādīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Komentējot Kristovska paziņojumus, ka, ja ASV redzēs, ka Latvijas tiesībaizsardzības sistēma, ZZS un Lemberga atbalstītāji nav izdarījuši secinājumus, kādu dienu bankas Latvijā būs spiestas rīkoties tikpat asi, kā tas notiek pret Ventspils ostas uzņēmumiem pašreiz, tikai jau plašākā mērogā, Lembergs norādīja, ka “tā Kristovskis draud, ka viņš kopā ar Bordānu pasūtīs kārtējās sankcijas pret Latvijas valsti, pret tiesībsargājošajām iestādēm un ka šīm iestādēm slēgs kontus.”

Lembergs ironizēja, ka Kristovska pieeja ir ļoti patriotiska. “Var jau būt, ka viņš [sankcijas] jau ir sarunājis un tad jāgaida, kam tad slēgs tos kontus – prokuratūrai, tiesai, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), Valsts policijai, Satversmes aizsardzības birojam (SAB), Drošības policijai un visiem Lemberga atbalstītājiem, kurus norādīs Kristovskis,” komentēja politiķis.

“Kristovskis kopā ar brāļiem Landmaņiem gatavo sūdzības [par Ventspils pilsētas domes darbu] reizi mēnesī. Viņš raksta jau kādus sešus gadus, bet tās sūdzības neapstiprinās – tur nav likuma pārkāpumi. Viņam tāds rezultāts, protams, nepatīk. Tagad gaidīt pusotru gadu vēlēšanas un gaidīt, kā tad tie Ventspils vēlētāji tagad nobalsos? Un ja nu nobalsos ne tā, kā Kristovskis grib? Nu tad atkal jāgaida četri gadi. Tā jau pensija klāt. Lūk, tāpēc Kristovskis dara visu iespējamo kopā ar Bordānu, lai piespiestu KNAB sākt pret mani krimināllietu, lai arī KNAB ir atbildējis, ka tur nekāda krimināllieta nesanāk,” skaidroja Lembergs.

“Tā kā tas ir rupjš spiediens un draudi KNAB, SAB, Ģenerālprokuratūrai, Drošības policijai, Valsts policijai, tiesai – tie ir draudi pēc būtības Latvijas valsts varai. Tad jau redzēsim, vai nodrebēs tie varas nesēji vai nenodrebēs pēc šiem Kristovska un Bordāna draudiem,” turpināja politiķis.

“Tas, ka viņiem ir iestaigāta taciņa pēc sankcijām – to mēs jau zinām. Tagad jāskatās līdzi, ka tad, kad Bordāns un Kristovskis ņems biļetes uz ASV – tad gaidiet sankcijas,” izteica prognozi Ventspils mērs.

Foto: F64


2,087 skatījumi

Un Tavas domas par šo?