Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Lembergs: JKP vēlas panākt ostu privatizāciju Meroni interesēs

Kā interesēs Linkaits gatavojas reformēt Latvijas lielo ostu darbību?

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) plāni par Latvijas lielo ostu privatizāciju, nosakot, ka tām būtu jāatgriežas centralizēta 100% valsts pārvaldībā, ir tikai mantkārība un Šveices advokāta Rūdolfa Meroni interešu lobēšana, uzskata Ventspils mērs Aivars Lembergs.

“Linkaita kungs bija Liepājā, pēc tam viņš paziņoja, ka tur ar ostu pārvaldību viss kārtībā. Attiecībā uz Ventspili nav minēts neviens vārds. Ir tikai mantkārība, ostu privatizācija Meroni interesēs,” komentējot valdības deklarācijā minēto ostu pārvaldības modeļa maiņu, norādīja politiķis.

Viņa ieskatā, ostu privatizācija nav tālredzīga, bet satiksmes ministrs Tālis Linkaits vien pilda politisko pasūtījumu. “Domāju, ka uz Linkaitu tiek izdarīts spēcīgs politiskais spiediens, lai nomainītu dažādu valsts kapitālsabiedrību vadību, kas nav vēlama Bordānam, tur ieliekot savus cilvēkus. Visi neargumentētie uzbrukumi gan kapitālsabiedrību vadībai, gan ostu pārvaldēm – tas ir politiskā spiediena rezultāts,” secināja Lembergs.

Tajā pašā laikā viņš pauda pārliecību, ka Linkaits neatstāj tik aprobežota cilvēka iespaidu, lai to nesaprastu.

Kā zināms, satiksmes ministrs Linkaits gatavojas reformēt Latvijas lielo ostu darbību – lielais plāns ir tās pārveidot par valsts kapitālsabiedrībām un to darbībā piemērot Ekonomikās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) pārvaldības principus. Tāpat iecerēts palielināt valsts ietekmi lēmumu pieņemšanā, nodrošināt efektīvāku resursu izmantošanu.

Foto: F64


2,411 skatījumi

Un Tavas domas par šo?